Auto Strednej športovej školy v Trenčíne stálo dva roky. Riaditeľka ho vraj nedovolila používať pre nezhody s trénerom


Riaditeľka športovej školy vraj znevýhodňuje individuálne športy

Foto: Auto Strednej športovej školy v Trenčíne stálo dva roky. Riaditeľka ho vraj nedovolila používať pre nezhody s trénerom
Galéria: 6 fotiek
Foto: Šimon Žďárský

Dejú sa na Strednej športovej škole v Trenčíne praktiky znevýhodňujúce niektoré športy? Krajský poslanec MUDr. Šimon Žďárský upozornil, že po viac ako dvoch rokoch státia, dala riaditeľka Strednej športovej školy Iveta Petríková Rosinová do užívania školské auto do rúk cyklistom, ktorí ho používajú v rámci tréningov. Tým však problémy nekončili. 

Vo videu na sociálnej sieti upozorňuje krajský poslanec na viacero bizarných situácií na tejto škole. Na odstavenom aute sa v priebehu času musela trikrát vymeniť batéria, práve pre dlhodobé státie. „Úprimne ma teší, že toto auto, ktoré muselo za 2 a štvrť roka meniť 3 krát baterku, aby vôbec naštartovalo a ktorému prepadla záruka, môžu teraz mladí športovci využívať,” hovorí Šimon Žďárský s tým, že okolností, ktoré viedli k jednému problému na škole, nadväzujú na ďalšie. 

Galéria: 6 fotiek

Priestory, ktoré cyklisti využívajú sú situované tak, že sa musia počas prípravy premiestňovať po exteriéri školy. „Bolo by dobré, keby pani riaditeľka dala cyklistom kľúče od reťaze na ceste, aby mohli do svojich priestorov chodiť aj cez víkendy, aby sa pristavili autom alebo aby nemuseli chodiť vonkajším priestorom zo šatne do telocvične a čelili tak prechladnutiu,” dodáva krajský poslanec.


A to nie je všetko. Podľa pána Žďárského je na strednej škole študentka, ktorá vyniká v cyklistike, no študuje rôzne športy, preto jej nie je umožnené sa naplno venovať tomu, v čom exceluje - cyklistike. Mladá žiačka je majsterka Slovenska a vicemajsterka Československa. Na našu otázku prečo sa dejú takéto veci na pôde školy sme dostali od riaditeľky takúto odpoveď: „Dobrý deň, vyhlásenie školy bude zverejnené v najbližších dňoch.“ 

Článok budeme aktualizovať 

 





Trnava
Prešov
Bratislava
Žilina
Prešov
Banská Bystrica
Nitra
Žilina
Bratislava
Nitra
Banská Bystrica
Košice
Trnava
Košice