FOTO: Vodič pod vplyvom alkoholu čelne narazil do protiidúceho auta. Nafúkal viac ako 2 promile


Opitý vodič nezvládol riadenie a čelne narazil do protiidúceho auta

FOTO: Vodič pod vplyvom alkoholu čelne narazil do protiidúceho auta. Nafúkal viac ako 2 promile
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

V Dubnici nad Váhom na ceste I/61 včera večer došlo k dopravnej nehode, ktorú spôsobil vodič pod vplyvom alkoholu. Vodič osobného vozidla Škoda Octavia pri výjazde z kruhového objazdu prešiel do protismeru, kde čelne narazil do protiidúceho vozidla Toyota Yaris. Na mieste nehody zasahovala hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru z Dubnice nad Váhom.

„45-ročný vodič osobného motorového vozidla značky Škoda Octavia sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom merania 1,11 mg/l, čo predstavuje 2,31 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu, a to 1,27 mg/l, čo predstavuje 2,65 promile alkoholu,“ priblížila polícia Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti. Ide o alarmujúco vysokú hladinu alkoholu, ktorá jednoznačne ovplyvnila schopnosť vodiča bezpečne ovládať vozidlo.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu PZ v Trenčíne začal trestné stíhanie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Polícia zároveň apeluje na všetkých vodičov, aby sa vyhli jazde pod vplyvom alkoholu a uvedomili si možné tragické následky svojho konania.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj