Dukla Trenčín na samom dne tabuľky. Trápiaci sa tím privíta v nedeľu Nové Zámky - príde prvé víťazstvo?


Hokejisti Dukly Trenčín sú na poslednom mieste tabuľky a bez víťazstva

Foto: Dukla Trenčín na samom dne tabuľky. Trápiaci sa tím privíta v nedeľu Nové Zámky - príde prvé víťazstvo? Foto: Facebook/Dukla Trenčín

Zimný štadión Pavla Demitru v nedeľu 6. októbra o 17:00 hod. opäť ožije hokejom. Žiaľ, tak slávny klub, akým je Dukla Trenčín v zápase 7. kola Tipos extraligy privíta z postu posledného mužstva tabuľky hokejistov HC Mikron Nové Zámky. Dukla vedená skúseným trénerom Ernestom Bokrošom v tejto sezóne ešte nebodovala, lež všetkých 6 zápasov prehrala so skóre 12:33. Naposledy po zlepšenom výkone v piatok 1:2 v Banskej Bystrici.

Je to zatiaľ sezóna plná sklamania. Čo-to už naznačila letná príprava mužstva na sezónu, ktorá nepriniesla len uspokojivé výsledky a pozitívny herný prejav. Predsa však, po tom, ako trénerské žezlo v klube po Milanovi Bartovičovi prebral Ernest Bokroš sa zdalo, že pod hradom Matúša Čáka sa blýska na dobré časy. No nedeje sa tak ani náhodou.

Veľmi ťažko sa hľadajú príčiny aktuálneho stavu ľuďom zvonku. Ktorí nevidia priamo do kuchyne. Skutočnosti však nasvedčujú, že mužstvo si nesadlo. Že zatiaľ v ňom nie je tá správna chémia, a to nielen na samotnom ľade v extraligových zápasoch. Výsledky z nich sú príšerné, a to hráči Dukly hrali toho dosť doma, pred vlastným publikom.

Hneď v 1. kole prišiel vysoký výprask od majstrovskej Nitry 2:7. Následne Bokrošovi zverenci cestovali do Spišskej Novej Vsi, kde ťahali za kratší koniec - 1:4. Nuž a potom to prišlo. Trenčín odohral tri domáce zápasy za sebou, pričom v nich inkasoval veľký počet gólov: Košice 0:7, Slovan Bratislava 5:8 a Michalovce 3:5. Objektívne však treba napísať, že v posledných dvoch zápasoch sa hráči Dukly podchvíľou zdvihli a boli v hre o dobrý, bodový výsledok, no opäť sa opakovali staré chyby, ako disciplína na ľade a hlavne individuálne chyby v defenzíve. Tam tlačí mužstvo topánka vari najviac.

Aké-také zlepšenie prišlo aj v piatok pod Urpínom. Zverenci trénera Ernesta Bokroša, ktorý má stále dôveru manažmentu predviedli solídny zápasový part. Ibaže, opäť mali hrôzostrašný úvod - už po 27 sekundách sa presadil domáci Boucher, keď brankár Valent predtým neudržal Chicoinovo nahodenie od modrej. V 14. min dal tento zámorský legionár aj druhý gól v stretnutí. Opäť svojich nepodržal skúsený brankársky matador Valent, ktorý sa nechal vystriedať Melicherčíkom.


Hostia od tých chvíľ zapli. Domácim Banskobystričanom boli vyrovnaným súperom. Bojovali, dreli, ustáli aj štyri ťažké oslabenia. Nad hladinou ich držal spomínaný brankár Melicherčík a prišlo aj zníženie. V čase 47:57 sa dorážkou v presilovke presadil útočník Jozef Baláž. No to bolo zo strany Trenčína všetko a po prehre 1:2 tak ostáva na poslednom mieste tabuľky bez bodu.

Tréner HK Dukla Ernest Bokroš pre klubový web hodnotil stretnutie nasledovne: „Aj keď nemáme stále výsledok, po ktorom túžime, či je to už víťazstvo, alebo nejaký bodík, tak si musím zastať chlapcov. Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu. Posledné dva zápasy sme hrali v závere power - play, len nemôžeme to stále dotiahnuť do toho víťazného konca. Hra totiž nevyzerá zle, v piatok sme ubránili skoro šesť presiloviek súpera, čo je už posun a v každom zápase dávame góly z našich presiloviek,“ začal hodnotenie v pozitívnom duchu, vypichnutím pozitív.

Pokračoval: „Vidím, že sa posúvame, len bez nejakej odmeny. Potrebujeme, aby sa lídri v produktivite presadili, potrebujeme góly. Keď sme ich aj dali viac, tak sme pre zmenu viac dostali. Vieme, kde nás tlačí topánka, pracovali sme aj na oslabeniach, presilovkách, obrannej hre. V piatok nám dal brankár Melicherčík šancu zápas v Banskej Bystrici vyhrať. No, žiaľ, sme ju nevyužili.

K hodnoteniu piatkového zápasu sa dostal aj reprezentačný útočník Jozef Baláž, autor gólu na 1:2. „Ušlo nám to po tesnom výsledku. Je to však tentoraz aspoň jednogólový výsledkový rozdiel po tých debakloch predtým. Mali sme zlý začiatok zápasu, takže to je škoda. Dostali sme tam dva góly, potom sme sa ťažšie do toho dostávali. Ale dostali sme sa napokon do stretnutia, len chýbal strelený gólik navyše. Hoci sa to už blíži, že by sme mohli brať body, tak dôležité je, aby sme to už konečne zlomili a výhru nejako urvali,“ hovoril center prvého trenčianskeho útoku.

Manažment klubu sa snaží oživiť mužstvo. Aj preto do neho pribudol fínsky krídelník Vile Leskinen, posilou je taktiež center Dalibor Bortňák. Ten prišiel pre zmenu na hosťovanie do konca roka 2024 z konkurenčnej Spišskej Novej Vsi. Ďalšie pohyby v kádri sú akiste v štádiu riešenia… Veľa nám napovie už zápas 7. kola Tipos extraligy, v ktorom sa Dukla Trenčín v nedeľu 6. októbra stretne s Novými Zámkami. Pripíšu si hráči trénera Ernesta Bokroša prvé víťazstvo, či aspoň prvý získaný bod?

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj