V Trenčíne začala veľká deratizácia: Pozor, chráňte svojich miláčikov! Mesto upozorňuje pred jedovatými návnadami


Trenčín začína veľkú deratizáciu: Pozor na nástrahy pre domáce zvieratá

Foto: V Trenčíne začala veľká deratizácia: Pozor, chráňte svojich miláčikov! Mesto upozorňuje pred jedovatými návnadami
Foto: iStock

V Trenčíne odštartovali rozsiahlu deratizáciu verejnej zelene, ktorá bude prebiehať až do 21. októbra. Obyvateľov však upozorňujú, aby boli obzvlášť opatrní, najmä tí, ktorí vlastnia domácich miláčikov. Mesto sa pustilo do boja so živočíšnymi škodcami a rozmiestnilo jedovaté návnady, ktoré môžu byť nebezpečné pre psy a mačky.

Hovorkyňa mesta Trenčín, Erika Ságová, informovala verejnosť, že deratizačné práce budú prebiehať na zhruba 110 hektároch verejnej zelene. Ide nielen o zelené plochy, ale aj o miesta okolo odpadových nádob a verejnú kanalizáciu, ktorú spravujú Trenčianske vodárne a kanalizácie.

Mesto vyzýva aj na domácu deratizáciu

Okrem verejných priestranstiev vyzvalo mesto aj všetkých správcov objektov, bytové družstvá, podnikateľov a obyvateľov, aby si splnili povinnosť a vykonali deratizáciu na svojich pozemkoch. Nedodržanie tejto povinnosti môže mať za následok nárast škodcov, ako sú potkany, ktoré sa v meste v poslednom čase objavujú čoraz častejšie.

Zabezpečte si teda svoje zvieratá, kontrolujte ich pohyb na verejných priestranstvách a dbajte na to, aby sa vyhli nebezpečným nástrahám.



Bratislava
Nitra
Trnava
Košice
Banská Bystrica
Žilina
Prešov
Žilina
Košice
Trnava
Nitra
Prešov
Bratislava
Banská Bystrica