Považská Bystrica zriadi od nového roka vlastné technické služby. Ako sa to dotkne občanov?


Mesto plánuje zriadiť vlastné technické služby

Foto: Považská Bystrica zriadi od nového roka vlastné technické služby. Ako sa to dotkne občanov?
Galéria: 6 fotiek
Foto: mesto Považská Bystrica

Vedenie mesta Považská Bystrica plánuje od začiatku nového roka zriadiť vlastnú spoločnosť Technických služieb. Doteraz zabezpečovali tieto služby športové kluby mesta, čo je však menej efektívne a finančne náročnejšie. Mesto chce týmto krokom rýchlejšie reagovať na podnety a problémy občanov.

Spolupráca by mala byť jednoduchšia a rýchlejšia. Zároveň mesto ušetrí mestský rozpočet. „Dlhodobým zámerom magistrátu je práve ten posledný, najrozsiahlejší okruh činností transformovať a rozširovať tak, aby lepšie vyhovoval potrebám mesta. Preto plánujeme zriadenie samostatného subjektu, ktorý by niesol názov Technické služby mesta Považská Bystrica,” informoval Michal Hamar, prednosta Mestského úradu v Považskej Bystrici.

Galéria: 6 fotiek

Jednou z kľúčových úloh technických služieb by bola údržba miestnych ciest, chodníkov a parkov. „Zabezpečovali by pravidelné opravy výtlkov, čistenie ciest, údržbu dopravného značenia a tiež by sa starali o chodníky v zimných mesiacoch. Okrem toho by mali v kompetencii správu a údržbu verejnej zelene, verejného osvetlenia, detských ihrísk či iných verejných priestranstiev,” dodáva Michal Hamar. 

Technické služby mesta by zriaďovali aj údržbu mestského mobiliáru či správu trhoviska a stavebných prác súvisiacich s dopravou a čistenie stojísk. Mesto týmto pádom nebude musieť využívať dodávateľské služby.Zároveň bude možné lepšie zabezpečovať aj starostlivosť o novovybudované ihriská, športoviská, parky a ďalšie investície, pre ktoré mesto v súčasnosti nedisponuje dostatočnými vlastnými kapacitami,“ uzavrel prednosta Hamar.





Nitra
Trnava
Košice
Banská Bystrica
Žilina
Bratislava
Košice
Banská Bystrica
Žilina
Prešov
Nitra
Prešov
Trnava
Bratislava