FOTO: Tradičné regionálne remeslá aj moderné zručnosti. Ako vyzeral Deň otvorených dverí trenčianskej samosprávy?


Trenčiansky samosprávny kraj otvoril svoje dvere všetkým zvedavcom

FOTO: Tradičné regionálne remeslá aj moderné zručnosti. Ako vyzeral Deň otvorených dverí trenčianskej samosprávy?
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Trenčiansky samosprávny kraj

Uplynulý Deň otvorených dverí Trečianskeho samosprávneho kraja prekonal očakávania. Akcia, ktorá sa niesla v znamení remesiel a regionálnych tradícií, prilákala rekordný počet návštevníkov z celého kraja. Do priestorov úradu zamierili celé rodiny, od detí až po seniorov, aby si užili program plný prezentácií a vystúpení.

Prítomní boli zdravotníci zo župných nemocníc, remeselníci z kultúrnych osvetových stredísk, zástupcovia stredných škôl, dobrovoľní hasiči a medailisti Slovenského paralympijského výboru. Nechýbali ani členovia organizácie JDS, zariadenia sociálnych služieb a tím Trenčín 2026, ktorí spolu vytvorili nezabudnuteľný deň.

 


Podujatie predstavilo návštevníkom bohatú ponuku regionálnych remesiel, ručných prác a ukážky z činnosti nemocníc i sociálnych služieb. Remeselníci z rôznych kútov kraja sa postarali o autentickú atmosféru a možnosť obdivovať krásu tradičných remesiel naživo, informuje Trenčiansky samosprávny kraj.

Na návštevníkov čakala nielen príjemná atmosféra, ale aj možnosť vyskúšať si rôzne zručnosti - od tradičných remesiel až po moderné technológie. Prezentácie škôl a kultúrnych inštitúcií ukázali, aké bohaté a rozmanité je vzdelávanie a kultúrny život v kraji. Okrem ukážok remesiel si návštevníci mohli zblízka pozrieť aj činnosť dobrovoľných hasičov či zdravotníkov, ktorí sa starajú o zdravie obyvateľov.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy