Legendárne hranolky a v zime pirohy. Trenčania, pamätáte si na bufet u Tonyho?


Legendárny bufet si pripomenuli Trenčania na fotografií

Foto: Legendárne hranolky a v zime pirohy. Trenčania, pamätáte si na bufet u Tonyho? Foto: Milan Vrba

Mnoho Trenčanov si spomenulo na legendu Mierového námestia. Podľa zverejnenej fotografie hádali obyvatelia historické miesto, ktoré musel poznať v 90. rokoch každý Trenčan. Niektorí si spomenuli na hranolky, niektorí si chodili v lete kupovať zmrzlinu a iní zase na pestrú zimnú ponuku.

Hádanka na tento týždeň znela, kde sa slávny bufet nachádzal? Na čo obyvatelia okamžite vo verejnej skupine Trenčan reagovali. „Mierové námestie vedľa predajne bicyklov, predávali tam v lete zmrzlinu a v zime langoše, pirohy, zemiakové placky a varenú kukuricu,“ napísal ako si spomína na bufet Juraj. 



Bufet Tony bol otvorený v 90. rokoch, od 1992 do roku 2002 a bol často navštevovaný študentmi aj pracujúcimi obyvateľmi. Bol vychýrený rôznymi pochutinami. Syn tam chodil na stravu namiesto kuchyne na gymnáziu,” pamätá si Peter, ku ktorému sa pridali ďalší. „Pamätám si Tonyho bufet, predávali tam všeličo dobré a ponuku menili podľa obdobia,” napísala Martina. 

Mnohí sa rozpamätali aj na prevádzky okolo bufetu, ktoré sa stali rokmi ikonické„Áno predávali tam aj párok v rožku. A v predajni sa išlo k pultu myslím že, takými schodíkami?,“ pýta sa v diskusii Robert, načo reagovala pani Mária. „Do tých dverí, kde stojí ten pán sa išlo po schodoch do kaderníctva a cez pavlač do kozmetiky,“ upresnila. Na ďalšiu historickú fotografiu od pána Vrbu sa môžu Trenčania tešiť o týždeň v utorok. 

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Žilina
Banská Bystrica
Prešov
Bratislava
Prešov
Trnava
Banská Bystrica
Bratislava
Košice
Trnava
Nitra
Žilina
Nitra
Košice