Na sídlisku v Ilave žiadajú o zjednosmernenie ulíc. Dôvodom je uľahčenie prístupu záchranných zložiek


V Ilave dlhodobo požadujú zjednosmernenie častí ulíc

Foto: Na sídlisku v Ilave žiadajú o zjednosmernenie ulíc. Dôvodom je uľahčenie prístupu záchranných zložiek Foto: ilava.sk

Na sídlisku Skala v Ilave by mala čoskoro pribudnúť jednosmerka. Táto požiadavka opäť odznela na rokovaní mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo v utorok 17. septembra. Mestský výbor Medňanská, Jesenského, Slnečná a Skala dlhodobo požaduje zjednosmernenie časti ulíc na sídlisku Skala.

Predsedkyňa výboru D. Schillerová otvorila opätovnú požiadavku občanov Skaly na zjednosmernenie ulice z dôvodu umožnenia prístupu záchranných zložiek a vozidiel technických služieb,“ uviedol na rokovaní poslanec M. Komada.

Navrhlo sa ľavostranné zjednosmernenie ulice od parkoviska pri rodinnom dome č. 619 smerom k otoču po rodinný dom č. 610 so zákazom státia a znížením rýchlosti v obytnej zóne. Informovalo o tom mesto v stredu 9. októbra na svojej internetovej stránke.

Mesto má vypracovanú štúdiu a momentálne prebieha príprava dopravného projektu. O stave realizácie sa verejnosť čoskoro dozvie viac.



Bratislava
Nitra
Žilina
Trnava
Žilina
Prešov
Nitra
Bratislava
Banská Bystrica
Prešov
Trnava
Košice
Košice
Banská Bystrica