Drucker sa vyjadril k útokom politikov na trenčianske gymnázium: Toto konanie ostro kritizuje


Drucker odsúdil útok poslancov Republiky na trenčianske gymnázium

Foto: Drucker sa vyjadril k útokom politikov na trenčianske gymnázium: Toto konanie ostro kritizuje Foto: joj24.noviny.sk

Minister školstva Tomáš Drucker sa dnes 9. októbra na tlačovej besede vyjadril ku kontroverznej situácii, ktorá sa nedávno udiala na trenčianskom gymnáziu. Zásadne odsúdil politický útok na školu, ktorá si chcela výstavou uctiť obete tragického útoku streľby v Teplárni z 12. októbra 2020.

Europoslanec Milan Mazurek (Republika) obvinil učiteľku z presadzovania dúhovej ideológie v škole. Podujatie vyvolalo rozruch po tom, čo učiteľka vyzvala žiakov, aby sa v deň akcie obliekli do pestrých farieb na znak solidarity s obeťami. Po nátlaku zo strany poslancov Republiky sa vedenie gymnázia rozhodlo podujatie zrušiť.

T. Drucker v rámci tlačovej besedy poukázal aj na to, že predstavitelia Republiky v minulosti presadzovali fašistické ideológie. Zásadne odmietol politiku na školách, ktoré by mali byť podľa jeho slov apolitickým a bezpečným prostredím.

Odsúdil problém pretláčania fiktívnej agendy a upriamil pozornosť na vážnejšie problémy v školstve. Spomenul, že sa treba zaoberať napríklad šikanou alebo na popieračov historických faktov.

V závere besedy zdôraznil, že ministerstvo školstva nebude politikárčiť, ich cieľom je vytvárať bezpečné a kreatívne prostredie pre deti na školách. Podľa ministra sa majú hodnotové otázky riešiť doma a nie v školskom prostredí.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Banská Bystrica
Prešov
Žilina
Žilina
Nitra
Bratislava
Banská Bystrica
Košice
Trnava
Prešov
Nitra
Trnava
Bratislava
Košice