Zostali odrezaní od zamestnania. Obyvatelia, ktorí dochádzali peši a na bicykloch cez mosty v Trenčíne, dali výpovede


Niektorým búranie mostov skomplikovalo zásadne život

Foto: Zostali odrezaní od zamestnania. Obyvatelia, ktorí dochádzali peši a na bicykloch cez mosty v Trenčíne,  dali výpovede
Galéria: 5 fotiek
Foto: STVR

Búracie práce sú, na panelke pri Trenčíne, v plnom prúde. Mosty však slúžili nie len pre automobilovú dopravu, ale aj pre peších a cyklistov. Mnohí ľudia z okolitých obcí preto zostali odrezaní od práce. Starostka situáciu rieši so Slovenskou Správou ciest (SSC), informuje STVR. 

Zbúrané mosty zásadným spôsobom ovplyvnia životy niekoľkých obyvateľov obcí, ktorí nemajú auto a dochádzajú do práce bicyklom, či peši. Slovenská správa ciest (SSC) im už prisľúbila nápravu. Pre niektorých už však bude neskoro, keďže obchádzka je mimoriadne zdĺhavá, V dopravno-špedičnej spoločnosti už zaznamenali aj niekoľko výpovedí. 


Galéria: 5 fotiek

„Pre dochádzku nám skončili dvaja-traja zamestnanci, ktorým to robilo problém. Spôsobilo to komplikácie najmä zamestnancom, ktorí využívali bicykle na dochádzku, keďže to majú blízko. Žiadny priamy spoj k nám do areálu nejde,“ priblížil STVR manažér dopravy vo firme vo Veľkých Bierovciach Roman Stovička.

Pomôcť sa snaží saj starostka Veľkých Bieroviec, ktorá jedná s veľkými podnikateľmi. „Aktuálne, čo máme na počet v spolupráci s okolitými podnikateľmi, je to v našej obci asi 30 zamestnancov. Tieto mosty pri všetkom optimizme nebudú fungovať dva-tri roky. Snažíme sa s podnikateľmi nájsť náhradné riešenie dopravy,“ uviedla starostka Bieroviec Silvia Masárová.

Aktuálne vyhodnocuje situáciu aj Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý rokoval s ministrom dopravy Jozefom Rážom (nom. Smer-SD) o možnosti preplácania kyvadlovej dopravy obyvateľom, ktorí prišli o prácu alebo zostali prácami na mostoch odrezaní od zamestnávateľa. 





Nitra
Bratislava
Banská Bystrica
Nitra
Banská Bystrica
Žilina
Trnava
Prešov
Žilina
Trnava
Prešov
Bratislava
Košice
Košice