Na križovatke z mostu smer Hasičská v Trenčíne autá stále blokujú pruhy. Neviete jazdiť, pýta sa vodička


Kolóny na križovatke v Trenčíne vytvárajú najmä vodiči idúci na červenú

Foto: Na križovatke z mostu smer Hasičská v Trenčíne autá stále blokujú pruhy. Neviete jazdiť, pýta sa vodička Foto: Facebook/Trenčan/Barbora B.

Križovatka z mosta smerom na Hasičskú v Trenčíne je dlhodobo problémovým miestom, kde sa často vyskytujú dopravné kolízie. Vodiči, namiesto dodržiavania pravidiel cestnej premávky, často blokujú pruhy a vytvárajú chaos na ceste.

Ranná alebo poobedná dopravná špička vie potrápiť nejedného Trenčana. Namiesto čakania sa niektorí snažia prejsť križovatkou na červenú. „Niektorí vodiči sú ochotní ignorovať svetelnú signalizáciu, len aby si skrátili pár sekúnd, pričom zablokujú dva pruhy, ktoré majú práve zelenú,“ napísal jeden z vodičov v Trenčíne. Takýto bezohľadný prístup nielenže zvyšuje riziko dopravných nehôd, ale vytvára aj nepríjemné situácie pre ostatných vodičov, ktorí sa snažia dodržiavať predpisy a správne prejsť križovatkou.

„Naozaj je toto nutné od niektorých vodičov? Zablokovať takto dva pruhy, ktoré majú zelenú len pre to, že som sebecký idiot a idem silou mocou na červenú? Už by sa niektorí ľudia mali naučiť pravidlá cestnej premávky a rešpektu k ostatným a menej hľadieť len na seba,“ konštatuje nahnevaná vodička Barbora.

„Ľudia tu odbočujú na červenú zrovna z toho istého smeru a už párkrát sa nám stalo, že do nás takmer vrazili, keď sme sa rozbiehali smer most,“ podelila sa o svoju skúsenosť Ľubka.

Sebecké správanie na cestách nielenže spomaľuje dopravu, ale tiež vyvoláva frustráciu a napätie medzi vodičmi. Mnohí sa už stretli s tým, že museli čakať dlhšie len preto, že niekto na poslednú chvíľu vošiel do križovatky na červenú a zablokoval pruhy. Ignorovanie pravidiel môže mať vážne následky pre všetkých účastníkov cestnej premávky.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj