Mladých podnikateľov ocenili na európskej úrovni. Stredná škola v Novom Meste nad Váhom získala prestížne ocenenie


SOŠ obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom získala prestížne ocenenie

Foto: Mladých podnikateľov ocenili na európskej úrovni. Stredná škola v Novom Meste nad Váhom získala prestížne ocenenie
Galéria: 4 fotky
Foto: tsk.sk

 

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom sa stala jednou z 31 európskych škôl, ktoré získali ocenenie The Entrepreneurial School Award 2024 za svoj výnimočný prístup k podnikateľskému vzdelávaniu. Tento úspech nie je náhodný, keďže škola už roky zapája svojich študentov do projektov, ktoré podporujú sociálne zodpovedné podnikanie. Informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj na svojej webovej stránke.

Študenti pracujú na projektoch v spolupráci s domovmi dôchodcov a so základnými školami v Novom Meste nad Váhom v rámci programu podnikateľského vzdelávania. Prostredníctvom workshopov a prednášok motivujú mladších žiakov k rozvíjaniu kreativity, inovatívneho myslenia a podnikateľských zručností,“ povedala  Oľga Ilenčíková, riaditeľka školy.

Škola spolupracuje s miestnymi komunitami a študenti realizujú aktivity s domovmi dôchodcov či základnými školami, čím podporujú rozvoj kreativity a podnikateľských zručností. Vzdelávanie prebieha najmä prostredníctvom programov Junior Achievement Slovensko, ktoré zabezpečujú zvyšovanie finančnej gramotnosti a inovatívneho myslenia u mladých ľudí.

Galéria: 4 fotky

„Prostredníctvom workshopov a prednášok motivujú mladších žiakov k rozvíjaniu kreativity, inovatívneho myslenia a podnikateľských zručností. Za týmto významným ocenením stojí dlhoročné úsilie pedagógov, študentov a celého tímu školy, neustále pracujúceho na zvyšovaní kvality vzdelávania v oblasti podnikania,“ uviedla riaditeľka školy Oľga Ilenčíková. Študenti dosahujú skvelé výsledky na národných, medzinárodných, ale aj svetových podnikateľských súťažiach. Napríklad, v rámci Veľtrhu podnikateľských talentov v Hradci Králové získali významné ocenenia a už dvakrát po sebe sa prebojovali do svetového finále Social Innovation Relay.

V júni tohto roka boli študenti a pedagógovia zo školy ocenení aj Ministerstvom hospodárstva SR. Medzi najúspešnejšie študentské firmy sa zaradila firma Šibalky zo SOŠ OaS, ktorej členovia, vrátane študentiek Melánie Kriškovej a Petry Lackovej, boli ocenení veľvyslancom Spojených štátov amerických za inovatívne podnikateľské prístupy.


 

 

 

Ocenenie je tak nielen uznaním kvality vzdelávania, ale aj potvrdením, že mladí ľudia zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom sú pripravení konkurovať na svetovej úrovni v oblasti podnikania.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Banská Bystrica
Nitra
Trnava
Trnava
Žilina
Žilina
Banská Bystrica
Košice
Prešov
Prešov
Bratislava
Košice
Bratislava
Nitra