Juhokórejský gigant Hyundai Mobis prinesie do Novák 270 nových pracovných miest


Juhokórejská spoločnosť prinesie do Novák stovky nových pracovných miest

Foto: Juhokórejský gigant Hyundai Mobis prinesie do Novák 270 nových pracovných miest Foto: hyundai-motor.cz

Juhokórejská spoločnosť Hyundai Mobis plánuje investovať viac než 170 miliónov eur do závodu na výrobu komponentov pre elektromobily v Novákoch, čím vytvorí viac ako 270 nových pracovných miest. Oznámil to premiér Robert Fico po podpise Memoranda o spolupráci medzi slovenskou vládou a spoločnosťou.

Vláda podporí túto investíciu stimulačnými balíčkami vo výške približne 26 miliónov eur. Fico zdôraznil, že táto investícia je kľúčovou pre transformáciu regiónu, ktorý čelí výzvam po ukončení ťažby hnedého uhlia, a zároveň zaručí pracovné príležitosti pre miestnych obyvateľov. Investori už podľa jeho slov predstavili plánované zmeny v školstve, ale aj podporu príchodu zamestnancov zo zahraničia.

Upozornil na to, že rozhodnutie o daňových úľavách by malo byť schválené bez problémov. „Predpokladám, že vo vláde nebude nikto, kto by spochybňoval toto rozhodnutie. Ide o daňovú úľavu vo výške okolo 26 miliónov eur,“ priblížil Fico. 

Okrem toho, slovenská vláda plánuje spolupracovať s Južnou Kóreou aj v oblasti jadrovej energetiky, pričom táto téma bola prerokovaná počas premiérovej návštevy v Južnej Kórei. Slovensko má ambíciu postaviť nový jadrový reaktor na území existujúcej jadrovej elektrárne a hľadá možnosti diverzifikácie dodávok jadrových zariadení, pričom spolupráca so spoločnosťami z Kórey by bola významným krokom v tejto oblasti.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj