Päťdesiatnik z Považskej Bystrice si trúfol šoférovať pod vplyvom alkoholu, skončil v policajnej cele


Päťdesiatnik si trúfol šoférovať pod vplyvom alkoholu

Foto: Päťdesiatnik z Považskej Bystrice si trúfol šoférovať pod vplyvom alkoholu, skončil v policajnej cele
Galéria: 1 fotka
Foto: Polícia TN

Polícia z Považskej Bystrice kontrolovala dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, pričom natrafila na vodiča, ktorého dychová skúška skončila s pozitívnym výsledkom 2,35 promile alkoholu. Vodič bol hliadkou okamžite zadržaný, informuje polícia z Trenčianskeho kraja na svojom profile. 

Polícia opäť ukazuje, že nezodpovedných vodičov na cestách stále pribúda a takmer denne nachytá za volantom vodiča, ktorý požil pred jazdou alkohol. „49-ročný vodič osobného motorového vozidla zn. Ford Galaxy bol vo večerných hodinách zastavený policajnou hliadkou z OO PZ Považská Bystrica,“ informuje polícia TN - kraj. 


Galéria: 1 fotka

Štatistiky hovoria, že pri množstve nad 1,5 promile je 128-krát vyššia pravdepodobnosť dopravnej nehody ako u triezveho človeka. Vodič, ktorý nafúkal takmer 2,4 promile musel pred jazdou vypiť napríklad 1 a pol litra vína. 

Podgurážený muž putoval rovno do cely, kde si teraz môže spytovať svedomie. „Hliadka polície 49-ročneho vodiča obmedzila na osobnej slobode a následne ho umiestnila do cely policajného zaistenia,“ pokračuje polícia. Poverený príslušník z ODI Považská Bystrica vzniesol voči mužovi obvinenie za prečin Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

O jeho ďalšom osude rozhodne v blízkej dobe súd.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj