Plaváreň v Považskej Bystrici by mala byť hotová do Vianoc. Pôvodná rekonštrukcia dopadla katastrofálne, tvrdí mesto


Považská Bystrica chce mať hotovú plaváreň do Vianoc, práce napredujú

Foto: Plaváreň v Považskej Bystrici by mala byť hotová do Vianoc. Pôvodná rekonštrukcia dopadla katastrofálne, tvrdí mesto
Galéria: 2 fotky
Foto: Mesto Považská Bystrica

Havarijný stav krytej plavárne v Považskej Bystrici viedol k nutnej rekonštrukcii, ktorá začala po letných prázdninách. Práce podľa vedenia mesta postupujú podľa plánu, informuje radnica na webe.

Mesto získalo na obnovu plavárne viac ako 280-tisíc eur z Fondu na podporu športu, pričom celková investícia dosahuje takmer 439-tisíc eur. „Táto investícia je nevyhnutná, nakoľko plaváreň bola v havarijnom stave, a hrozilo reálne nebezpečenstvo pre návštevníkov,“ uviedol primátor mesta Karol Janas.

Plaváreň bola kompletne zrekonštruovaná naposledy v roku 2005. „Tá pôvodná v hodnote 2 miliónov eur bola realizovaná ešte za primátora Lackoviča a môžeme povedať, že dopadla katastrofálne. Teraz, keď postupne odkrývame stavbu, vidíme obrovské nedostatky. Keď sme odkryli strechu, zistili sme, že celá drevená konštrukcia je odhnitá, betónové výstuže sa drolia a železná konštrukcia potrebuje sanáciu. Veľkým problémom bola nefunkčná vzduchotechnika a klimatizácia,“ priblížil situáciu primátor.

Podľa zástupcu zhotoviteľa, Tomáša Novotného, práce pokračujú podľa harmonogramu. „Začali sme pracovať 2. septembra a stav strechy bol naozaj katastrofálny. Momentálne sme už z toho trošku vonku, spodná strecha je takmer hotová a pokračujeme aj nad bazénovou časťou. Do konca októbra by sme chceli mať strechu zakrytú na sto percent. Zmluvný termín celého dokončenia rekonštrukcie máme do 28. februára, ale náš plán je mať práce hotové do Vianoc. Samozrejme, ak nás neprekvapí nič nepredvídateľné, ale zatiaľ to vyzerá dobre,“ dodal Novotný.

Mesto očakáva, že plaváreň bude verejnosti opäť prístupná už začiatkom budúceho roka. „Uvedomujeme si, že plaváreň bola vždy na jeseň a v zime naplno využívaná a teraz ľuďom chýba, ale nemohli sme danú situáciu riskovať. Okrem súťažných plavcov sem chodia aj deti na plavecký výcvik a široká verejnosť. Zhotoviteľ už urobil dve tretiny strešnej konštrukcie a na rad prídu aj vnútorné priestory, aby sme do budúcnosti prechádzali tomu, čo sa stalo po minulé roky. Veríme, že termín realizácie dodržíme, potvrdil to aj zhotoviteľ prác,“ uzavrel Janas.





Bratislava
Trnava
Banská Bystrica
Prešov
Prešov
Žilina
Nitra
Košice
Banská Bystrica
Bratislava
Košice
Žilina
Trnava
Nitra