Významný zamestnávateľ v Trenčianskom kraji otvoril novú škôlku s jasličkami pre deti zamestnancov


Spoločnosť Brose v Prievidzi otvorila novú škôlku pre deti zamestnancov

Foto: Významný zamestnávateľ v Trenčianskom kraji otvoril novú škôlku s jasličkami pre deti zamestnancov
Galéria: 7 fotiek
Foto: tsk.sk

 

Spoločnosť Brose slávnostne otvorila svoj nový Brose Kids Club pre deti zamestnancov v Prievidzi. Symbolické prestrihnutie pásky vykonali generálny riaditeľ závodu Alex Mallener spolu s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom a prievidzskou primátorkou Katarínou Macháčkovou. Informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) na svojom webe.

Nový klub bude pre deti zamestnancov otvorený denne od 5:30 do 17:30 hod. Brose Kids Club ponúka jasle pre 10 detí vo veku 1 až 3 roky, materskú školu pre 42 detí s predprimárnym vzdelávaním a popoludňajší klub pre 25 školákov. Okrem bežnej starostlivosti bude klub ponúkať aj krúžky a tábory počas prázdnin. V súčasnosti sa o 27 detí stará tím 10 učiteliek.

„Nie je to len o možnosti zamestnať sa v tejto spoločnosti, Brose robí bohatý sociálny program, ktorého súčasťou je aj tento detský klub. Bodaj by takýchto firiem bolo tu Trenčianskom kraji viac,povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Galéria: 7 fotiek

„Čím lepší je súlad rodiny a kariéry, tým lepšie zamestnanec prispieva k chodu spoločnosti a tým atraktívnejšia je spoločnosť Brose ako medzinárodný zamestnávateľ,“ povedal Steffen Tauss, riaditeľ pre sociálnu a zdravotnú starostlivosť Brose Group.


 

 

 

Spoločnosť Brose je jedným z najväčších zamestnávateľov v regióne hornej Nitry v sektore automobilového priemyslu, s takmer 1 400 zamestnancami vo výrobe a vývoji. Celosvetovo zamestnáva približne 32 000 ľudí v 24 krajinách. Spoločnosť sa tiež aktívne zapája do duálneho vzdelávania – tento školský rok v Brose absolvuje odbornú prax 69 študentov zo stredných odborných škôl v Trenčianskom kraji, a to 28 zo SOŠ Prievidza, 24 zo SOŠ Handlová a 17 zo SOŠ Nováky.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Prešov
Trnava
Trnava
Žilina
Bratislava
Bratislava
Košice
Nitra
Banská Bystrica
Prešov
Banská Bystrica
Nitra
Žilina
Košice