Veriaci v Starej Turej smútia. Zomrel obľúbený evanjelický farár a čestný občan obce Milan Kubík


Dlhoročný farár navždy skonal včera 16. októbra 2024

Foto: Veriaci v Starej Turej smútia. Zomrel obľúbený evanjelický farár a čestný občan obce Milan Kubík
Galéria: 4 fotky
Foto: Primátor Leopold Barszcz

Obyvatelia Starej Turej prišli o významnú osobnosť a čestného občana, pána farára Mgr. Milana Kubíka. V stredu 16. októbra navždy odišiel evanjelický farár, ktorý slúžil veriacim takmer päťdesiat rokov. O smutnej správe informoval primátor mesta Stará Turá Leopold Barszcz na svojom profile.

„Bol súčasťou mnohých našich osudov. A to nielen vo chvíľach radosti, ale aj vo chvíľach najťažších. Bol ten, kto vedel venovať lásku, múdrosť. Ale najmä vieru a nádej. Zbližoval ľudí, hojil ich rany,“ napísal status primátor Barszcz. Vo svojej spomienke spomenul aj neopakovateľný, výnimočný hlas Milana Kubíka, ktorým ľuďom sa prihováral.


Galéria: 4 fotky

Mesto Stará Turá tomuto významnému obyvateľovi udelilo v minulosti honor čestného občana za významný a dlhodobý prínos v spoločenskej a duchovnej oblasti. „Za podiel na vytváraní pokojného, konfesionálne tolerantného spolunažívania všetkých občanov mesta bez rozdielu na náboženskú príslušnosť a prehlbovaní myšlienky ekumenizmu,“ spomína na dôležité momenty primátor.

Pán Mgr. Milan Kubík bol zborový farár, senior Považského seniorátu a nezabudnuteľná osobnosť.Neostáva nič iné, ako v tichu a zamyslení pobudnúť s výnimočným človekom a vyjadriť vďaku za všetko, čo pre nás urobil. Česť jeho pamiatke!“






Bratislava
Žilina
Žilina
Košice
Nitra
Trnava
Nitra
Košice
Banská Bystrica
Prešov
Banská Bystrica
Trnava
Prešov
Bratislava