Mesto upravuje hlavný vchod na cintoríne zo Soblahovskej ulice. Stihne práce ukončiť do Dušičiek?


Vchod do cintorína bude reprezentatívnejší a dôstojnejší

Foto: Mesto upravuje hlavný vchod na cintoríne zo Soblahovskej ulice. Stihne práce ukončiť do Dušičiek?
Galéria: 1 fotka
Foto: Mesto Trenčín

  Mesto Trenčín sa rozhodlo tesne pred sviatkami Všetkých svätých rekonštruovať vstup pred hlavnou bránou cintoríne pod Juhom. Kým sa začne obdobie Dušičiek by mali byť stavebné práce ukončené. Ide o mestskú investíciu za vyše 24-tisíc eur, informuje mesto na svojej stránke.

Práce v týchto dňoch už prebiehajú, preto mesto žiada o zvýšenú opatrnosť pri vstupe a odchode z priestorov cintorína.„ Vstupný priestor cintorína je rozdelený na dve časti. Do ľavej reprezentatívnej časti vstupu presunieme vodovodný kohútik, box na kahance i informačnú tabuľu. Vodovodný kohútik umiestnime do nového trvalkového záhonu, aby v prípade pretečenia prebytočná voda vsiakla medzi rastliny a nie na chodník,“ informuje mesto na webe.

Galéria: 1 fotka

Popri záhone pribudne aj nová lavička a pri ceste pred vstupom trvalkový záhon. Novinkou bude spevnená plocha na odpadové nádoby a mobilná toaleta.Tá bude od odpadových nádob oddelená zástenami z drevených lamiel,“ upresňuje vedenie mesta.


V okolí vstupu na cintorín budú vysadené hraby obyčajné a aj kvitnúce rastliny. „Astra krovitá, marulka kocúrnik, echinacea purpurová, rozchodník veľký, dúška včasná, smlz ostrokvetý, okrasný cesnak, ružovo-žltý tulipán, cisársky tulipán bielej až krémovej farby.“ Práce, ktoré vykonáva Top Metal by mali byť ukončené na termín, pred sviatkami Dušičiek.




 

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj