Nový cestovný poriadok trenčianskej MHD je už v predaji. Aké zmeny čakajú cestujúcich?


Nový cestovný poriadok MHD v Trenčíne. Zmeny čakajte od 1. novembra 2024

Foto: Nový cestovný poriadok trenčianskej MHD je už v predaji. Aké zmeny čakajú cestujúcich?
Galéria: 2 fotky
Foto: Mesto Trenčín

Od 1. novembra 2024 začne v Trenčíne platiť nový cestovný poriadok MHD, ktorý prináša viaceré zmeny. Novú koncepciu MHD pre mesto vypracovalo občianske združenie Doprava na Považí a verejnosť mala možnosť ju pripomienkovať ešte v priebehu mája tohto roka.

Cestovný poriadok je od dnešného dňa, 17. októbra, dostupný na kúpu v informačnom centre dopravcu, spoločnosti Transdev, na Palackého ulici 6790. Kancelária je otvorená od pondelka do piatku, v čase od 9:00 do 17:00 hod. (s obednou prestávkou medzi 13:00 – 13:30 hod.), pričom cena poriadku je 3,50 eur. Alternatívne je možné si ho stiahnuť v online verzii.

Galéria: 2 fotky

Zmeny v trasách a frekvencii spojov

Nový systém MHD nahrádza najmenej využívané priame linky spojmi s prestupom, ktoré však budú premávať častejšie. Celkovú štruktúru tvorí 12 základných liniek označených číslami od 1 do 25, ktoré budú premávať celodenne aj celotýždenne. Okrem toho pribudnú tri posilové linky (P5, P6, P7), zamerané na prepravnú špičku, najmä do priemyselného parku. Počas školských dní budú premávať aj špeciálne školské linky (A, B, C, D, E) pre potreby žiakov a študentov.


Jednou z noviniek bude aj obnovenie nočnej premávky. Linka N1 zabezpečí spojenie medzi centrom mesta a sídliskom Juh, pričom počas nocí pred voľnými dňami bude rozšírená o linky N2 (na Sihoť) a N3 (do Záblatia).

Rušenie a nahradenie liniek

Linky 5, 12, 13, 17, 22, 27, 28, 31 a 32 budú zrušené a nahradené inými spojmi, zatiaľ čo zvyšné linky budú posilnené. Najväčšie sídliská Juh II a Sihoť sa dočkajú častejších spojov, pričom v čase špičky budú autobusy jazdiť každých 5 minút.

Najvýznamnejšou novinkou je zavedenie systému zastávok na znamenie. Od 1. novembra 2024 budú všetky zastávky v meste fungovať týmto spôsobom. Pred výstupom bude potrebné stlačiť zelené dopytové tlačidlo, ktoré sa nachádza pri dverách aj pri sedadlách. Viac informácií nájdete na stránke mesta.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy