Zber oleja v Trenčíne prekonal všetky očakávania. Trenčania priniesli na zberný dvor tisícky litrov použitého oleja


Trenčania prekonali rekord v zbere použitého oleja

Foto: Zber oleja v Trenčíne prekonal všetky očakávania. Trenčania priniesli na zberný dvor tisícky litrov použitého oleja Foto: Mesto Trenčín

 

Trenčania počas jesenného mobilného zberu použitých kuchynských olejov a tukov prekonali doterajšie rekordy. Tento rok priniesli na vybrané zberné miesta až 3 087,25 litrov použitého oleja, čo predstavuje nárast o viac ako 1 000 litrov oproti predchádzajúcej jeseni. Vďaka tomuto úsiliu sa zabránilo, aby tisíce litrov oleja skončili v odpadových vodách, a namiesto toho boli zodpovedne zbierané a recyklované.

Motiváciou pre občanov bola aj odmena – za jeden liter prineseného oleja dostali ocot a za tri litre nový olej. Ako informovala Lucia Kollárová zo spoločnosti Meroco a. s., ktorá tento zber organizuje v spolupráci s mestom Trenčín, ľuďom sa za odovzdané oleje odovzdalo 682 litrov octu a 799 litrov oleja.


Zdroj: Mesto Trenčín

Ak sa potrebujete zbaviť použitého kuchynského oleja, máte príležitosť na začiatku budúceho roka. Spoločnosť Meroco organizuje ďalší zber od štvrtka 23. do soboty 25. januára 2025. Miesta, kde bude dodávka s označením www.prilejolej.sk zastavovať, budú vopred zverejnené na webovej stránke mesta a v mestských novinách INFO TRENČÍN.


Prečo je dôležité správne zbierať olej?

Správne zaobchádzanie s použitým kuchynským olejom je dôležité pre ochranu životného prostredia. Nevylievajte ho do výlevky! Viac o tom, prečo a ako zbierať olej v domácnosti, sa dozviete na stránke www.prilejolej.sk.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj