Zjednosmernenie ulíc v Prievidzi spôsobilo chaos. Niektorí obyvatelia túto novinku nepostrehli


Obyvatelia Prievidze hromžia na zjednosmernené ulice

Foto: Zjednosmernenie ulíc v Prievidzi spôsobilo chaos. Niektorí obyvatelia túto novinku nepostrehli Foto: Dopravný servis - Prievidza a okolie

Len včera došlo v Prievidzi k zjednosmerneniu dvoch ulíc -Ul. Štefana Králika a Ul. Františka Madvu, čo však prinieslo viac problémov než očakávaných výhod. Už dnes ráno na týchto uliciach vzniklo množstvo dopravných kolízií, kedy sa oproti sebe ocitli autá a vodiči boli nútení cúvať, aby sa mohli bezpečne vyhnúť.

„Dbajte na dopravné značenie, aby sa nestalo to, čo dnes, že som si dovolil neuhnúť sa pani v čiernom SUV (ani nebolo kde, keďže za mnou bolo ďalšie auto), ktorá vošla do protismeru od Trezoru…Vrchol bol, keď vystúpila z auta a kričala na mňa, že ona má prednosť, lebo ide z hlavnej cesty,“ popísal rannú situáciu miestny obyvateľ.


Nové značenie vyvolalo hnev medzi miestnymi obyvateľmi, ktorí považujú toto riešenie za nepremyslené. „Mne sa včera stalo to isté, ako väčšiu sprostosť ako tam dať jednosmerky kvôli problemovému parkovaniu vymyslieť nemohli, ale ešte pred križovatkami je upozorňujúca tabuľa,“ napísal Patrik.


„Je to celé choré!!! Na severe ul. Gorkého cca pred pol rokom nám zmenili ulicu na jednosmerku a s nárastom parkovacích miest to nemá vôbec nič spoločné. Parkuje sa presne tak isto problémovo, žiadne parkovacie miesto nepribudlo. Akurát, že teraz to musíme obchádzať ako debili….a sem tam niekto vybehne do protismeru, takže oči na stopkách. Debilita v praxi,“ nahneval sa Stanislav.

„Ja som si dnes zobrala pukance, aby som mohla sledovať tých ľudí, ako idú do zákazu vjazdu easy každý po pamäti, ale nikto nesledoval nové dopravné značenie, ale hádam to policajti budú aspoň prvý mesiac riešiť napomenutím a nie pokutou. Pritom na križovatke na hlavnej ceste je upozornenie na zmenu dopravného značenia, ale ok,“ myslí si Maťka.

„Za mňa totálne nevhodne zvolená jednosmerka..cesta z práce sa mi predĺži o 10 minút, keď budem trčat na zapchatom kruháči pri Trezore smerom na Bojnickú cestu a potom sa budem opäť vracať 300 metrov k odbočke pri bývalej pošte. A značiek v tomto meste už bude skutočne viac ako obyvateľov v celom okrese,“ napísala Veronika.

Zjednosmernenie ulíc malo podľa mesta zlepšiť plynulosť dopravy a zvýšiť bezpečnosť pre chodcov aj vodičov. Obyvatelia však tvrdia, že zmeny boli zavedené bez dostatočnej prípravy a informovanosti.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy