Potvrdené! V Trenčianskom kraji končí ďalšia detská pohotovosť, od novembra nebude ani v Partizánskom


V deviatich okresoch kraja zostanú len tri detské pohotovosti

Foto: Potvrdené! V Trenčianskom kraji končí ďalšia detská pohotovosť, od novembra nebude ani v Partizánskom
Galéria: 5 fotiek
Foto: mesto Partizánske

Trenčiansky samosprávny kraj prichádza o ďalšiu detskú pohotovosť. Dubnica nad Váhom, Nové Mesto nad Váhom, Myjava, problémy v Trenčíne a teraz prišla na rad pohotovosť v Partizánskom. Pre deväť okresov zostávajú funkčné tri ambulantné pohotovostné služby. Informujú o tom Tvnoviny.sk.

Chorí pacienti budú s rodičmi cestovať desiatky kilometrov. Ambulanciu nepotiahnu lekári ani do konca októbra, posledná služba by mala ordinovať 24. októbra. Rušenie ambulantných pohotovostných služieb (APS) pre deti a dorast avizoval rezort zdravotníctva ešte v minulom roku. 

Galéria: 5 fotiek

Podmienkou zachovania pohotovosti je minimálny počet pätnásť pediatrov. V Partizánskom však bolo ochotných vykonávať službu len šesť pediatrov. „Napokon odmietli v šesťčlennom zložení vykonávať službu v jednom obvode. Presúvajú sa do Topoľčian, kde budú poskytovať ambulantnú pohotovosť pre deti pre okresy Topoľčany a Partizánske,” povedal pre tvnoviny Jozef Božík, primátor mesta.

 


Jednu pozitívnu správu však vedenie predsa len vidí a to v plne funkčnom detskom oddelení.„ Naše mesto je jedno z mála, ktoré má funkčnú nemocnicu a detské oddelenie. Rodičia s deťmi z okresu Partizánske budú môcť každý deň aj cez víkendy po 20.00 h využiť služby detského oddelenia Nemocnice s poliklinikou Partizánske,“ dodal Jozef Božík..  

 

 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj