Pri Prievidzi útočila medvedica. Hubára niekoľkokrát pohrýzla do rúk a nôh, zasahoval aj vrtuľník


Pri obci Kanianka útočila medvedica. Muža pohrýzla do rúk aj nôh

Foto: Pri Prievidzi útočila medvedica. Hubára niekoľkokrát pohrýzla do rúk a nôh, zasahoval aj vrtuľník Foto: Air - Transport Europe, letecká záchranná služba, canva.com

V katastrálnom území obce Kanianka pri Prievidzi napadol medveď hnedý človeka. Udalosť sa mala stať v oblasti Ploský Grún medzi obcou Šútovce a Poruba. Na miesto vyslali ambulanciu RLP aj záchranársky vrtuľník. Muž mal byť napadnutý v lesnom poraste. Podľa informácií Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR má mať muž zranenia horných a dolných končatín, no je pri vedomí.

Podľa polície Trenčianskeho kraja bol Zásahový tím vyrozumený a smeruje na miesto výskytu. „Žiadame občanov o opatrnosť a prechádzku v tejto oblasti si radšej rozmyslite,“ upozorňuje polícia na sociálnej sieti.

Aktualizácia o 13:30 hod.

Podľa informácií TV Markíza mala staršieho hubára napadnúť agresívna medvedica s dvoma malými.


Muž sa po útoku ešte dokázal presunúť ďalej a sám si zavolať pomoc, informovala letecká záchranná služba na sociálnej sieti. Po príchode posádky leteckých záchranárov na miesto útoku vysadili lekárku palubným navijakom priamo k zranenému.

„Na mieste zistila, že muž má v oblasti dolných a horných končatín početné hryzné poranenia. Po poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia bol pacient v spolupráci s pozemnými záchranármi preložený do hasičského vozidla, a následne bol v stabilizovanom stave, pri vedomí v doprovode lekárky pozemne transportovaný na urgentný príjem nemocnice v Bojniciach,“ informovala letecká záchranná služba

Správu budeme aktualizovať.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj