V Dubnici nad Váhom došlo kvôli parkovacej politike k výtržnostiam. Na problém sa pozrie prokuratúra


Na spoplatnené parkovanie a málo miest sa sťažuje stále viac obyvateľov

Foto: V Dubnici nad Váhom došlo kvôli parkovacej politike k výtržnostiam. Na problém sa pozrie prokuratúra
Galéria: 5 fotiek
Foto: mesto Dubnica nad Váhom

Obyvatelia Dubnice nad Váhom prejavujú veľký nesúhlas s parkovacou politikou v meste. Inovatívne riešenie prinieslo obyvateľom poplatky, no samospráva sľúbila aj rozšírenie parkovísk. To sa však podľa obyvateľov neudialo a teraz platia za parkovacie miesta, ktoré neexistujú. Informovala o tom STVR.

Dubničania svoj nesúhlas vyjadrujú nie len písomným vyjadrením, ale aj poničeným dopravným značením na parkoviskách v meste. Výtržnosti sa už niekoľko krát zopakovali. V Dubnici je vytvorené jedno parkovacie pásmo, no obyvatelia tvrdia, že miest je pre všetkých málo. „Pri príprave parkovacej politiky vyznačili pred jednou bytovkou s 18 bytmi v Dubnici nad Váhom len tri parkovacie miesta. Tamojší ľudia, hoci za parkovanie platia, nemajú kde odstaviť vozidlo,“ píše STVR.

Galéria: 5 fotiek

Vedenie mesta má iný názor a tvrdí, že ľudia majú možnosti, kde zaparkovať, no nebude to rovno pod oknami bytu. „Napríklad pri budove bývalej základnej umeleckej školy, čo je len pár metrov od spomenutého miesta. Rovnako sa dajú využiť dostupné kapacity aj pred budovou Policajného zboru,“ uviedol hovorca Dubnice nad Váhom Ľubomír Bobák s tým, že mesto pripravuje do konca roka nápravu a vznikne ďalších 50 miest.

Obyvateľov rozčuľuje otázka, či nemohlo mesto parkovacie miesta najskôr vybudovať, až potom ich spoplatniť. Pribudnúť by mali aj takzvané zberné parkoviská s kapacitou až 130 miest.


Na situáciu sa aktuálne pozrie prokuratúra. „Na základe zverejnených príspevkov na sociálnych sieťach súvisiacich s aktuálnou parkovacou politikou si vyžiadala prokuratúra Trenčín od mesta Dubnica nad Váhom všeobecne záväzné nariadenie o dočasnom parkovaní motorových vozidiel za účelom jeho preskúmania,“ uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Trenčín Marián Sipavý. 



 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj