Ikonický Kursalon v Trenčianskych Tepliciach sa dočkal. Má nového majiteľa, jeho plány sú skutočne veľké


Legendárny Kursalon má nového majiteľa

Foto: Ikonický Kursalon v Trenčianskych Tepliciach sa dočkal. Má nového majiteľa, jeho plány sú skutočne veľké
Galéria: 6 fotiek
Foto: Kursalon Trenčianske Teplice

Je dominantou Trenčianskych Teplíc, no aj tak dlho chátral. Známy Kursalon prevzal nový majiteľ, ktorý s ním má veľké plány. Rozsiahla stavba sa stala vyhľadávaným miestom kultúrnych podujatí a spoločenských akcií, ktorým dodávala noblesu a jedinečný vzhľad. Jej minulosť však nebola vždy ružová a budúcnosť nebola istá, to sa však zmenilo.

Nový majiteľ má jasnú predstavu o výzore budovy aj jej využití. V budúcnosti má v pláne dokonca pristaviť hotel, čo by dodalo Kursalonu nový rozmer, napísal portálu Index.sme.sk. História ikony Teplíc sa začala písať v roku 1882. Preslávila ju spoločenská sála a kaviareň.

Galéria: 6 fotiek

V nasledujúcich desaťročiach prešla stavba pomerne komplikovanými obdobiami a zmenami. Stavbu mali dlhé roky vo svojom vlastníctve Kúpele Trenčianske Teplice. V roku 2014 ju však predali do súkromných rúk eventovej spoločnosti SpicyBrown.


Tá objekt kupovala s tým, že ho zrekonštruuje a bude využívať na organizovanie rôznych eventov a podujatí. Súčasťou projektu mala byť aj prístavba dizajnového hotela s wellness časťou. Investor sa však dostal do finančných problémov aj napriek tomu, že od roku 2016 Pôdohospodárska platobná agentúra zafinancovala projekt vo výške 1,34 milióna eur.

Od roku 2021 prešiel Kursalon niekoľkými neúspešnými dražbami, no dnes má nového majiteľa, ktorý plánuje pristavať hotel a naplno spustiť prevádzku celého objektu. Podľa katastra nehnuteľností vlastní objekt Pražská firma Franco Real Estates s.r.o. 


 

   

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj