FOTO: Trenčanov opäť dostala historická fotografia. Viete, v ktorom podniku bola táto stena?


Trenčania hádali budovu podľa fotografie. Viete, kde bola táto stena?

FOTO: Trenčanov opäť dostala historická fotografia. Viete, v ktorom podniku bola táto stena?
Galéria: 6 fotiek
Foto: FB Trenčan

Trenčania opäť hádali známu budovu na základe historickej fotografie. Ikonická stena zdobila podnik, ktorý mnohí vyhľadávali kvôli zábave, dobrému jedlu a vynikajúcim knedliam, pre ktoré ľudia cestovali aj z okolitých obcí. Priestor slúžil aj na spoločenské udalosti ako zimný Rybársky ples.

Historickú fotografiu uverejnil tradične vo verejnej skupine Trenčan pán Vrba a potešil tak mnoho obyvateľov, ktorým fotografia pripomenula spomienky na slávny podnik, ktorý sa nachádzal presne oproti zimnému štadiónu. „Bývalé trenčianske zábavné podniky sa snažili prilákať hostí aj vkusným zariadením svojich interiérov,“ znela nápoveda. 

Galéria: 6 fotiek

Do diskusie sa zapojili desiatky Trenčanov. „Je to Kotva! Chodili sme tam na vyprážaný syr s opekanými zemiakmi a tatárkou za 7,50 Kčs a na palacinky za 4,30,“ napísal Juraj, s ktorým správne tipovali aj ďalší obyvatelia.  „Kotva. Okrem výborných jedál aj knedľa, na ktorú sme čakali v dlhom rade,“ pridala sa Katka.

Jedni majú s podnikom späté spomienky na dobré jedlo, iní sa chodili do podniku zabávať. Vo švíkoch doslova praskal počas hokejových zápasov. „Kotva zo Sihote zostane v pamäti. Predajom výbornej knedle, s dobrým jedlom a v zime nezabudnuteľným Rybárskym plesom,“ uzavrela pani Gabriela, ktorá si takisto pamätá aj ikonickú stenu v interiéri podniku.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj