FOTO: V Považskej Bystrici pribúdali čierne skládky, nové kamery však pomohli chytiť prvého vinníka


Kamerový systém si prehrávajú nepretržite

FOTO: V Považskej Bystrici pribúdali čierne skládky, nové kamery však pomohli chytiť prvého vinníka
Galéria: 6 fotiek
Foto: mesto Považská Bystrica

Hromadiaci sa odpad okolo kontajnerov, aj miest, kam vôbec nepatrí, prinútil samosprávu konať. Na miesta s čiernymi skládkami nainštalovali kamery, ktoré priniesli prvý úžitok. Vďaka záznamu sa podarilo chytiť prvých páchateľov, informuje STVR.

Odstraňovanie takýchto nelegálnych skládok stálo samosprávu ročne tisíce eur. Tá sa preto rozhodla investovať do kamier, ktoré prinášajú prvé ovocie. Vďaka tomuto monitorovaciemu systému je v okolí Považskej Bystrice oveľa čistejšie. Na čierne skládky vyvážali ľudia stoličky, rozbité toalety, ale aj staré koberce a poškodený nábytok.

Galéria: 6 fotiek

„Nám sa tu ľudia pristavia, veľké vrecia, vyzerá, že je to netriedený odpad, to tu zložia. Ja aj na neho zakričím, čo tu s tým odpadom. Nič, otočí sa, ide ďalej. Hlavne už aj počítače tu bývajú, klávesnice, také veci,“ opísala STVR obyvateľka Považskej Bystrice Iveta, ktorej slová potvrdil náčelník Mestskej polície Juraj LieskovskýJe to rôzny stavebný odpad, keď ľudia prerábajú, rekonštruujú byty, nábytky, linky, dresy.


Situácia sa výrazne zlepšila, no aj tak sa nájdu neprispôsobiví občania, ktorý čierne skládky zakladajú alebo do nich vyvážajú odpad. Jednému z nich sa to však nevyplatilo. „Lokality monitorujeme nepretržite, tento kamerový systém denno-denne vyhodnocujeme. Zisťujeme, či je tam nejaký odpad, ktorý tam nemá byť dovezený, aj dohľadávame. Vec doriešime v blokovom konaní, tento občan si musí skládku odstrániť,“ dodal náčelník Lieskovský. 

  

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj