FOTO: V areáli trenčianskej nemocnice pribudne nové psychosociálne centrum, dokončia ho v roku 2025


Trenčania budú mať k dispozícií psychosociálnu pomoc

FOTO: V areáli trenčianskej nemocnice pribudne nové psychosociálne centrum, dokončia ho v roku 2025
Galéria: 7 fotiek
Foto: FNTN

Fakultná nemocnica v Trenčíne získala finančnú podporu z Plánu obnovy a odolnosti SR na výstavbu nového objektu. Vďaka novému psychosociálnemu centru bude zlepšená pre pacientov humánna, moderná a dostupná starostlivosť o duševné zdravie. Centrum vznikne v priestoroch nemocnice.

Cieľom projektu je vybudovanie modernej psychiatrickej a psychologickej zdravotnej sociálnej starostlivosti a posilnenie podpory duševného zdravia, vrátane prevencie vzniku porúch,” vysvetlila hovorkyňa FNTN Ing. Martina Holecová. Majoritnú časť zafinancuje štát, zvyšné peniaze doloží nemocnica.

Galéria: 7 fotiek

„Na vybudovanie centra budeme čerpať prostriedky z POO vo výške 591 134,71 EUR - a suma 39 954,17 EUR bude dofinancovaná z vlastných zdrojov nemocnice( bez DPH),“  informuje Holecová. Celková cena diela je teda 631 088,88€. 

Ukončenie stavebných prác je plánované, vzhľadom na podmienky čerpania prostriedkov POO, na august 2025. Nové Psychosociálne centrum bude umiestnené v priestore medzi pavilónom interného oddelenia a centrálnym parkoviskom. „Vzhľadom na umiestnenie Psychosociálneho centra, bude v čase výstavby zredukovaný určitý počet parkovacích miest, preto prosíme pacientov a návštevníkov o pochopenie a trpezlivosť,“ dodáva hovorkyňa FNTN.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj