Dubnica nad Váhom začala s rozsiahlymi opravami chodníkov za viac ako 360-tisíc eur


V Dubnici nad Váhom prebieha rekonštrukcia chodníkov za 360-tisíc eur

Foto: Dubnica nad Váhom začala s rozsiahlymi opravami chodníkov za viac ako 360-tisíc eur
Galéria: 6 fotiek
Foto: Dubnica nad Váhom

Mesto Dubnica nad Váhom spustilo rozsiahlu rekonštrukciu chodníkov, ktorá bude stáť viac ako 360-tisíc eur. Opravy sa dotknú viacerých lokalít vrátane mestskej časti Prejta a sídliska Centrum II. Projekt je rozdelený na tri etapy a zahŕňa modernizáciu chodníkov v celkovej dĺžke viac ako 1,6 kilometra. Mesto o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Primátor Peter Wolf uviedol, že mesto systematicky pracuje na znižovaní modernizačného dlhu, ktorý sa v priebehu rokov nakumuloval. „Vyťaženosť komunikácií pre peších sme si najskôr zmonitorovali a následne ich rozdelili do kategórií. Opravy sa nerealizujú po drobných úsekoch, ale pristupujeme k súvislým rekonštrukciám,“ vysvetlil Wolf.

Galéria: 6 fotiek

V rámci projektu bude nahradený povrch komunikácií novou dlažbou, vymenené obrubníky a pridané povrchové úpravy pre nevidiacich. Rekonštrukcia zahŕňa aj debarierizáciu chodníkov, aby boli prístupnejšie pre ľudí so zdravotným znevýhodnením.

Obnovené chodníky budú môcť obyvatelia využívať v lokalitách Pod hájom, Centrum II, Pod kaštieľom, Za traťou, na uliciach Štúrova, Obrancov Mieru, Partizánska a tiež v mestskej časti Prejta. Mesto sa zároveň ospravedlňuje za dočasné obmedzenia komfortu počas trvania prác.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj