FOTO: Trenčania v stredu obdivovali záhadný lúč na Trenčianskom hrade. Videli ho až pri Púchove


Záhadný laser pútal pozornosť Trenčanov aj okolitých obcí

FOTO: Trenčania v stredu obdivovali záhadný lúč na Trenčianskom hrade. Videli ho až pri Púchove
Galéria: 6 fotiek
Foto: Trenčiansky hrad

Včera od 19:00 rozžiaril oblohu Trenčína modrý laser, ktorý siahal až do oblakov. Ukážka digitálneho umenia na Trenčiansky hrad putovala z Banskej Štiavnice, no mnoho obyvateľov zostalo zaskočených, kde sa tu tento silný lúč zobral a aký je jeho význam. Viditeľný bol, vďaka priaznivému počasiu, desiatky kilometrov.  

Objekt si vyslúžil veľa pozornosti, niektorí nechápali o čo ide, iní boli vopred informovaní. „O čo tu ide, čo je to za svetlo na oblohe?,” pýtali sa v diskusií pod oznamom na profile hradu. Z projekcie sa stal dobrý objekt pre vtipkárov. „Asi je tu rokovanie vlády a prichádzajú na raketách,“ žartoval Milan. „Prišli mimozemšťania, mám sa zbaliť alebo čo si mám o tomto myslieť?,“ pýtala sa Jarmila, ktorej sa lúč nepozdával. 

Galéria: 6 fotiek

Pravda však nebola mimozemského pôvodu, ale išlo o súčasť umeleckého projektu a prezentácie. „Trenčiansky hrad bol vybraný ako unikátny monument našej histórie, ktorý bude spolu s ukážkou digitálneho umenia prezentovaný po celom svete formou produktového videa,“ informovalo vedenie hradu. Laser vyvinula bratislavská firma, ktorá ho uvádza na trh a na kvalitnú prezentáciu si vybrali rôzne historické miesta.

Na to, aby mohli takto silný laser použiť, potrebovali dokonca povolenia aj v leteckej premávke, pretože laser môže zasahovať aj do vzdušného priestoru. Laser bol tak výkonný, že ho spozorovali aj obyvatelia Trenčianskych Stankoviec alebo dokonca z okolia Púchova. 



 



Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj