Páchateľ s nožom v ruke okradol muža v Prievidzi. Hrozil mu, že ak mu nedá peniaze, tak už nikam neodíde


Muž s dlhým nožom v ruke okrádal v Prievidzi

Foto: Páchateľ s nožom v ruke okradol muža v Prievidzi. Hrozil mu, že ak mu nedá peniaze, tak už nikam neodíde
Galéria: 1 fotka
Foto: iStock

V Prievidzi okradol páchateľ s nožom v ruke mladého muža. Pod hrozbou, že mu siahne na život od neho vymáhal peniaze. Incident sa stal v jednej z ubytovní v meste. Agresor spôsobil mužovi psychickú ujmu a okradol ho o veci v celkovej hodnote zhruba 700 eur, informuje polícia z Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti. 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Prievidza vzniesol obvinenie 28 ročnému mužovi za zločin Lúpež. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený vo večerných hodinách v priestoroch v jednej z ubytovní v Prievidzi si od 37-ročného poškodeného pod hrozbou násilia pýtal finančnú hotovosť,” vysvetľuje polícia priebeh incidentu. 

Galéria: 1 fotka

Obvinený páchateľ pri tomto čine držal v ruke v blízkosti napadnutého muža nôž dlhý približne 20 – 25 cm. „Poškodenému povedal, že pokiaľ mu nedá peniaze nikam neodíde. Následne obvinený poškodenému strhol tašku, v ktorej sa nachádzal mobilný telefón, SIM karty, občiansky preukaz a finančná hotovosť vo výške 6 EUR,“ upresňuje políciaTýmto agresívnym konaním spôsobil poškodenému doposiaľ presne nezistenú škodu neprevyšujúcu 700 EUR.

Prievidzskí kriminalisti v priebehu pár dní páchateľa našli a stotožnili. Následne ho zadržali a v súčasnej dobe je umiestnený v cele policajného zaistenia. Na obvineného bude spracovaný podnet na vzatie do väzby. O jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.  





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj