Pozor na falošné zbierky v Trenčíne. Neznámi ľudia okrádajú najmä dôchodcov, varujú obyvatelia


Trenčania upozorňujú na falošné zbierky v nákupných centrách

Foto: Pozor na falošné zbierky v Trenčíne. Neznámi ľudia okrádajú najmä dôchodcov, varujú obyvatelia Foto: Facebook/Trenčania

V jednej z miestnych skupín v Trenčíne sa objavilo varovanie pred falošnými zbierkami, ktoré sa konali dnes v priestoroch nákupného centra ZOC Max. Podľa obyvateľov sa postupne presúvajú na iné miesta po Trenčíne.

Podvodníci sa tvária, že sú nepočujúci. „Títo ľudia zbierajú peniaze bez označenej zbernej urny a finančné príspevky ukladajú priamo do vreciek. Akonáhle si všimnú, že ich niekto kameruje alebo upozorňuje na ich podvodné praktiky, rýchlo utekajú preč,“ priblížila svedkyňa viacerých situácií, ako sa podvodníci snažia okradnúť nakupujúcich.

Podľa svedkov tieto falošné zbierky prebiehajú pravidelne, no vedenie nákupného centra ZOC Max Trenčín zatiaľ nezareagovalo na sťažnosti. Obyvatelia žiadajú o zvýšenú opatrnosť a vyzývajú ľudí, aby túto informáciu zdieľali, nech sa podvodníci nedostanú k ďalším obetiam.

„Prosím, dávajte si pozor, najmä naši seniori, ktorí sú najčastejšie terčom týchto podvodníkov,“ varujú miestni obyvatelia.


„Ja som ich videl v Laugariciu pred týždňom presne túto istú dvojicu,“ pridal sa Jozef.

„Toto isté sa mne stalo v Dubnici v obchodoch. Presne táto istá žena. Hlavne, že nepočujúci. Ten chlapec očividne dobre počul,“ napísala Dominika.

Ak sa stanete svedkami podobnej situácie, neváhajte kontaktovať mestskú políciu, ktorá by mala situáciu prešetriť a zabezpečiť, aby takéto podvodné praktiky boli čo najrýchlejšie eliminované.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj