Trenčianska nemocnica podala trestné oznámenie na bývalé vedenie, exriaditeľ obvinenia odmieta


Fakultná nemocnica v Trenčíne podala trestné oznámenie na bývalé vedenie

Foto: Trenčianska nemocnica podala trestné oznámenie na bývalé vedenie, exriaditeľ obvinenia odmieta Foto: Mesto Trenčín

Fakultná nemocnica (FN) v Trenčíne podala trestné oznámenie na svoje bývalé vedenie, pričom dôvodom má byť podozrenie z nesprávneho nakladania s verejnými financiami pri piatich zákazkách. Súčasný riaditeľ nemocnice Michal Plesník vykonal niekoľko kontrol, ktoré sa zamerali na finančné hospodárenie nemocnice a fungovanie jednotlivých oddelení, uviedol Denník N.

Podľa hovorkyne nemocnice Martiny Holecovej kontroly odhalili, že pri piatich zákazkách mohlo dôjsť k porušeniu pravidiel zákona o verejnom obstarávaní. „Je možné, že v týchto prípadoch došlo k trestnému činu,“ uviedla Holecová.

Bývalý riaditeľ nemocnice Tomáš Janík obvinenia jednoznačne odmieta. Tvrdí, že verejné obstarávanie počas jeho vedenia nemocnice viedol práve súčasný riaditeľ Michal Plesník, a že na celý proces dohliadalo aj ministerstvo zdravotníctva. Janík považuje trestné oznámenie za účelové a spája ho s medializovanými informáciami o prebiehajúcom vyšetrovaní tepelných rozvodov v nemocnici.

„Odmietam kriminalizáciu procesov, ktoré prebiehali počas môjho pôsobenia. Je to len reakcia na aktuálne vyšetrovanie udalostí spojených s tepelným hospodárstvom a krokmi súčasného vedenia,“ vyhlásil Janík.

Fakultná nemocnica v Trenčíne sa zároveň potýka s vážnym nedostatkom lekárov na oddeleniach kardiológie a pediatrie, čo je pre nemocnicu ďalšou výzvou v jej súčasnej situácii.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj