Púšťanie šarkanov, jesenný trh či dušičkový karneval: Na aké víkendové podujatie zamierite?


Podujatia na jesenné popoludnie v Trenčianskom kraji

Foto: Púšťanie šarkanov, jesenný trh či dušičkový karneval: Na aké víkendové podujatie zamierite? Foto: Facebook/Rozprávkové Dobrodružstvo, pixabay.com

Farebné obdobie jesene je ideálne na rôzne vonkajšie aktivity ako púšťanie šarkanov či prechádzky v prírode. Užite si víkend a zamierte na niektoré z víkendových podujatí v Trenčianskom kraji. Prinášame vám niekoľko zaujímavých tipov.

Strašidelná zoo

V sobotu 26. októbra môžete zažiť jedinečnú strašidelnú atmosféru v Národnej zoologickej záhrade Bojnice. Výhodu budú mať tí, ktorí prídu v maske, lebo získajú zľavu zo vstupného. V rámci podujatia, ktoré bude prebiehať  od 17:00 do 20:00 hod.  sú pripravené hry, súťaž, edukácia a iné aktivity.

  • Vstupné v maske: dospelí 5 eur, deti zadarmo
  • Vstupné bez masky: dospelí 10 eur, deti 5 eur

Púšťanie šarkanov pri Ibovke

V okolí oddychového areálu bufetu IBO Relax a neďalekej monitorovacej veže IBO-vky sa budú cez víkend púšťať šarkany. Pripravte si aj vy šarkana, vlastnoručne vyrobeného alebo kúpeného, a príďte si užiť príjemný deň s rodinou či priateľmi. Maľovanie na tvár pre deti bude v nedeľu 27. októbra a 3. novembra od 13:00 do 16:00 hod. pri bufete IBO Relax.

Jesenný trh

Jesenný trh s bohatou ponukou sa   bude konať v soboru 26. októbra v E.K.O. centre ŽiTo v SÝPKE v Moravskom Lieskovom. Čakať na nás   bude viac ako 30 predajcov, prednáška na tému Slow food, tvorivý workshop, výborná káva aj detský kútik.

Trh bude otvorený od 10:00 do 17:00 hod. Ak máte záujem môžete navštíviť aj výstavy nachádzajúce sa v priestore eko centra.


Dušičkový karneval Bojnice

Kultúrne centrum Bojnice si aj tento rok pre vás pripravilo strašidelné podujatie Dušičkový karneval, počas ktorého zažijete kopec zábavy. Od 16:00 hod. bude pre návštevníkov pripravený duchársky fotokútik.

Pre šikovné ruky budú pripravené strašidelné dielničky a od 16:20 hod. sa budú môcť všetci odvážlivci zúčastniť Cesty tajomným kulturákom. Od 17:00 bude program pokračovať Bubáckymi animáciami a karnevalom masiek. Tešiť sa môžete aj na DJ Vampira. Dress code na podujatie   –  Strašual.

Nebude chýbať ani občerstvenie. Jednotné vstupné pre deti aj dospelých stojí 5 eur. Vstupenky na Dušičkový karneval si môžete zakúpiť osobne v Mestskej knižnici v Bojniciach, online alebo aj priamo pred podujatím.

Rozprávková cesta lesom v Trenčíne

Rozprávková cesta mieri v sobotu 26. októbra o 13:00 hod. do Lesoparku Brezina, kde stretnete všetky najobľúbenejšie rozprávkové postavičky. Na trase môžete uvidieť kamarátov z Lapkovej patroly, Mickeho Mouse a ďalších. Na konci na vás bude čakať veľká truhla s pokladom.

Štartovné je 6 eur pre dieťa a 5 eur pre dospelých (zadarmo –  deti do 18 mesiacov a ZŤP). Pri príchode je nutná registrácia v stánku.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj