Deti na pohotovosti v Partizánskom už neošetria, rodičia budú musieť cestovať do okolitých miest


Detská pohotovosť v Partizánskom končí, rodičia budú musieť cestovať inam

Foto: Deti na pohotovosti v Partizánskom už neošetria, rodičia budú musieť cestovať do okolitých miest Foto: Mesto Partizánske

Ambulantná pohotovostná služba (APS) pre deti a dorast v Partizánskom ukončila svoju prevádzku vo štvrtok 24. októbra 2024. Problémom sa ukázal byť nedostatok pediatrov, ktorí by pohotovosť zabezpečovali. Rodičia s deťmi môžu po novom využiť pohotovosť v okolitých mestách alebo sa obrátiť na detské oddelenie partizánskej nemocnice.

„Ambulantná pohotovosť pre deti skončí práve tento týždeň, a to preto, lebo šesť pediatričiek nie je schopných v okrese zabezpečiť ambulantnú pohotovosť v doplnkovom bode a ešte aj slúžiť v Topoľčanoch. Nie je to v ich fyzických silách,“ uviedol primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Rodičia s deťmi však budú môcť aj naďalej navštevovať svojich ambulantných pediatrov, pričom podľa úpravy zákona, na ktorej sa podieľalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pod vedením Božika, má každý pediater pracovať do 16:00 hod. aspoň jeden deň v týždni. Kontakty na pediatrov sú dostupné na internete.

„Medzi 16:00 a 20:00 hod. v pracovných dňoch budú musieť ísť rodičia na pohotovosť do Topoľčian, respektíve budú môcť využiť služby iných pohotovostí v rámci okolia, v Bojniciach či Nitre,“ doplnil Božik. Detské oddelenie partizánskej nemocnice ostáva naďalej k dispozícii. „Po 20:00 hod. môžu rodičia so svojimi deťmi vyhľadať pomoc priamo tam,“ uzavrel primátor.

Tento krok je nevyhnutný pre zabezpečenie udržateľnosti zdravotnej starostlivosti v Partizánskom a reflektuje dlhodobý nedostatok zdravotníckeho personálu v regióne.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj