Zmenená doprava aj nové parkovacie miesta: V okolí Slnečného námestia sa menia pravidlá


Trenčania, v okolí Slnečného námestia sa upraví dopravná situácia

Foto: Zmenená doprava aj nové parkovacie miesta: V okolí Slnečného námestia sa menia pravidlá Foto: parkovanietrencin.sk

Mesto Trenčín v piatok 25. októbra upozornilo vodičov, že v okolí Slnečného námestia dôjde v novembri k úprave dopravnej situácie. Na Uliciach S. Chalupku, Kpt. Jaroša, Družstevnej, Veternej, Ovocnej a na Slnečnom námestí sa vyznačia parkovacie miesta tak, aby boli rešpektované vjazdy na súkromné pozemky.

Ide o lokalitu s rodinnými domami, kde by mali parkovať vozidlá prioritne v súkromných dvoroch a garážach. Parkovacie miesta budú skôr pre príležitostné parkovanie (napríklad pre rodinné návštevy),“ uviedlo mesto na svojej internetovej stránke.

Obojsmerný režim bude zachovaný

Ako doplnilo mesto, žiadna z ulíc nebude zjednosmernená, doplní sa iba vyznačenie parkovacích miest, zatiať bez spoplatnenia. Mesto však v budúcnosti plánuje túto lokalitu zaradiť do parkovacej zóny.


Parkovanie pri škole a s časovým limitom

Pri dovoze detí do Základnej školy na Bezručovej ulici vznikajú v čase rannej špičky neprehľadné a nebezpečné dopravné situácie. Pre zvýšenie bezpečnosti a plynulosti premávky doplníme na Bezručovej ulici od križovatky so Soblahovskou Zákaz zastavenia,“ objasnila radnica.

Rodičia žiakov základnej školy nebudú môcť zastaviť pred školou. Päť parkovacích miest na takéto zastavenie bude k dispozícii po odbočení vľavo, oproti garážam, na ulici Slnečné námestie.

Vyznačené parkovacie miesta budú slúžiť na státie s obmedzeným časovým limitom 2 minúty, a to od 7:30 do 8:00 hod. tak, aby sa tam mohlo vystriedať čo najviac áut. V ostatnom čase bude môcť tieto parkovacie miesta využívať ktokoľvek a bez časového obmedzenia.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj