Trikrát zopakoval, že chce nahlásiť bombu na súdoch v Trenčianskom kraji. Polícia zadržala 43-ročného muža


Muž, ktorý nahlásil bomby na súdoch, skončil v rukách polície

Foto: Trikrát zopakoval, že chce nahlásiť bombu na súdoch v Trenčianskom kraji. Polícia zadržala 43-ročného muža Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Včerajší deň bol na súdoch v Trenčianskom kraji opäť rušný. Vo štvrtok 24. októbra o 8:05 hod. prijala tiesňová linka 112 telefonát, v ktorom anonymný volajúci nahlásil prítomnosť bomby na súdoch v Trenčianskom aj Žilinskom kraji. Tento výhražný oznam zopakoval trikrát a potom zložil.


Polícia okamžite zasiahla a nasadila svoje zložky na určené miesta, kde prebehla evakuácia budov a dôkladné pyrotechnické prehliadky. Prehliadky na oboch súdoch boli ukončené s negatívnym výsledkom – žiadne výbušné zariadenie sa nenašlo.


„Dôslednou operatívno-pátracou činnosťou príslušníkov okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline bol v súvislosti s oznamom na osobnej slobode obmedzený 43-ročný muž. Ten policajtom vydal mobilné telefóny, ktoré sú predmetom znaleckého skúmania,“ informovala polícia Žilinského kraja.

Mužovi, ak bude uznaný vinným, hrozí trest odňatia slobody v trvaní 2 až 8 rokov za šírenie poplašnej správy. Polícia zároveň pripomína, že v podobných prípadoch vynakladá maximálne úsilie na identifikáciu páchateľa, aby mohol niesť zodpovednosť za svoje konanie.

„Na prípade intenzívne pracujeme a bližšie informácie poskytneme hneď, keď to procesná situácia dovolí,“ dodali z polície.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj