Dvanásť rokov po tragédii v Novom Meste nad Váhom: Verdikt v prípade veteránov je konečne známy


Po dvanástich rokoch sa pozná verdikt tragédie v Novom meste nad Váhom

Foto: Dvanásť rokov po tragédii v Novom Meste nad Váhom: Verdikt v prípade veteránov je konečne známy Foto: noviny.sk

Prešlo dvanásť rokov od tragickej nehody na prehliadke veteránov v Novom Meste nad Váhom, kde do divákov vrazil veterán a spôsobil smrť tehotnej ženy a 10-ročného chlapca. Dnes súd vyniesol verdikt. Organizátor podujatia bol oslobodený pre nedostatok dôkazov. O známosti verdiktu informoval portál noviny.sk.

K tragédii došlo 11. augusta 2012, keď jedno z historických áut počas propagačnej jazdy vyšlo z cesty a vrazilo do davu. Okamžite na mieste zahynula 37-ročná tehotná žena, iba 10-ročný chlapec zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice a ďalších sedem divákov utrpelo vážne zranenia.

Vodič usmrtil na mieste 37-ročnú ženu, Zdroj/noviny.sk



Vodič, ktorý nehodu spôsobil, zomrel na chorobu pred šiestimi rokmi, takže na súde zostal iba organizátor, obvinený z všeobecného ohrozenia a usmrtenia. Počas procesu trval na svojej nevine a tvrdil, že počas jedenástich predchádzajúcich ročníkov nikdy nenastali problémy.

Na verdikt sa čakalo 12 rokov

„Okresný súd Trenčín, pracovisko Nové Mesto nad Váhom, v trestnej veci obžalovaného rozhodol dňa 25.10.2024 tak, že obžalovaný sa oslobodzuje spod obžaloby, pretože nebolo dokázané, že skutok spáchal obžalovaný,“  znie oficiálne stanovisko Krajského súdu v Trenčíne.

„Ako to dopadlo? Vyše 12 rokov čakáme na spravodlivosť a vidíte sami. Vina sa prehadzuje z jedného na druhého, len zodpovednosť nemá nikto, celú zodpovednosť hodili na šoféra, kto ich tam na takýchto autách a hlavne na takých gumách v takom počasí pustil, to nikto nerieši,“ uviedol pre portál noviny.sk otec zosnulého chlapca.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj