Od pondelka až do nedele: Trenčianska polícia chytila každý deň jedného opitého alebo zdrogovaného vodiča


Trenčianska polícia každý deň chytila vodiča pod vplyvom alkoholu či drog

Foto: Od pondelka až do nedele: Trenčianska polícia chytila každý deň jedného opitého alebo zdrogovaného vodiča
Galéria: 4 fotky
Foto: FB: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Počas uplynulého týždňa odhalili policajti Okresného dopravného inšpektorátu (ODI) v Trenčíne viacero prípadov, v ktorých vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu alebo drog. Na sociálnej sieti potom zverejnili šesť šoférov aj s ich prehreškami, pričom každého chytili v iný deň. Jediným dňom bez akéhokoľvek priestupku bol štvrtok. 

  

Pondelok: Hliadka skontrolovala v Trenčíne 35-ročného vodiča, ktorému dychová skúška vyšla pozitívne s výsledkom 0,35 promile alkoholu.

Utorok: 42-ročná vodička mala pri dychovej skúške výsledok 1,60 promile, pričom opakovaná skúška namerala 1,42 promile alkoholu v dychu. Kvôli vysokej hladine alkoholu ju polícia obmedzila na osobnej slobode, a čaká ju obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Streda: V Melčiciach-Lieskovom zadržala trenčianska hliadka 25-ročnú vodičku, ktorej test na drogy bol pozitívny na amfetamín, metamfetamín, extázu a THC.


Piatok: V Dubnici nad Váhom spolupracovali policajti ODI Trenčín s miestnou mestskou políciou. Spolu zadržali 37-ročného vodiča s nameranými hodnotami 2,38 a opakovane 2,19 promile alkoholu v dychu. Aj tento vodič bol zadržaný a čelí obvineniu.

Sobota: V obci Selec bol kontrolovaný 53-ročný vodič s hladinou 1,00 promile alkoholu v dychu.

Nedeľa: Na konci týždňa hliadka zastavila v Ilave 33-ročného vodiča nákladného vozidla, ktorý mal v dychu 0,98 promile alkoholu.

Tento alarmujúci počet dokazuje vážny problém nezodpovedného správania na cestách. Policajti pripomínajú, že takéto konanie môže mať tragické následky nielen pre vodiča, ale aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky. Kontroly na cestách tak polícia bude vykonávať aj naďalej, aby zvýšila bezpečnosť. 





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj