V Dubnici nad Váhom pribudne viac ako sto nových parkovacích miest. Samospráva tým reaguje na podnety od obyvateľov


Dubničania budú mať viac parkovacích miest

Foto: V Dubnici nad Váhom pribudne viac ako sto nových parkovacích miest. Samospráva tým reaguje na podnety od obyvateľov Foto: canva.com

Mesto Dubnica nad Váhom zvyšuje kapacity pre parkovanie. V piatich lokalitách pribudne celkovo 112 nových parkovacích miest, pričom samospráva plánuje vytvoriť aj záchytné parkoviská. Mesto tak reaguje na podnety od obyvateľov.

Tento krok nadväzuje na letnú obnovu vodorovného dopravného značenia, vďaka ktorej sa už podarilo vytvoriť 250 nových parkovacích miest. K nim teraz pribudne vyše stovka ďalších. Zavedenie regulácie statickej dopravy, ktoré vstúpilo do platnosti 1. septembra, prinieslo konkrétne údaje o počtoch a rozmiestnení vozidiel. 

„Po približne dvoch mesiacoch tak máme k dispozícii výsledky, o ktoré sa pri ďalšom rozvoji mesta môžeme oprieť,“ uviedol vedúci stavebného úradu, Jozef Králik.



Mesto vyčlenilo a upravilo niekoľko miest, kde vznikne väčší počet parkovacích kapacít. Na sídlisku Pod hájom sa vyznačí 40 parkovacích miest, sídlisko Pod kaštieľom získa 15 nových miest, na sídlisku Centrum II pribudne 14 miest, Centrum I bude posilnené o 13 miest a na Partizánskej ulici sa počet parkovacích miest zvýši o 30.

Okrem týchto zón sa mesto pripravuje na výstavbu nového parkoviska na Okružnej ulici, kde plánujú vybudovať viac ako 50 nových parkovacích miest. „Ide o projekt, ktorý sme pripravovali dlhšiu dobu, všetky povoľovacie procesy sme už absolvovali, s výstavbou viac ako 50 nových parkovacích miest sa tak môže začať v dohľadnej dobe,“ informoval primátor Peter Wolf. Ako ďalej dodal, zriadia sa aj ďalšie záchytné parkoviská, ktoré prispejú k lepšiemu využitiu dostupných miest pre obyvateľov.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj